Jadłospis od 20.03.2023 do 24.03.2023 r.
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 |
Parówki z szynki, grzane pieczywo mieszane z masłem, papryką czerwoną, ogórek zielony, plasterki, herbata z cytryną i cukrem, mleko.
|
Zupa – żurek z ziemniakami na wywarze z mięs i włoszczyzny .
II Danie – pierogi z mięsem, kraszone masłem z cebulką, mleczko smakowe z rurką, kompot wieloowocowy. |
Bułka mleczna z masłem i nutellą, ogórkiem kiszonym, herbata z cytryną, mleko. |
WTOREK 21.03.2023 |
Bułka ziołowa lub kajzerka z masłem i pasztetem wieprzowym, herbata owocowa z cukrem. | Zupa – rosół z makaronem na wywarze z mięs i włoszczyzny.
II Danie – pałki z kurczaka z pieca konwekcyjnego, buraczki gotowane, wiórki, ziemniaki puree z masłem. Sok multiwitamina. |
Jogurt owocowy, sok owocowy.
|
ŚRODA 22.03.2023 |
Chałka drożdżowa z masłem i miodem, mleko z kakao naturalnym, herbata owocowa. | Zupa – ogórkowa z ziemniakami na wywarze z mięs i włoszczyzny ze śmietaną .
II Danie – kopytka z twarogiem, masłem i cukrem, banan, woda niegazowana. |
Bagietka z masłem i serkiem topionym, cząstki jabłka, herbata owocowa. |
CZWARTEK 23.03.2023 |
Bułka kanapkowa z pastą z masła i tuńczyka lub z serkiem Gouda, ogórek kiszony, herbata pokrzywowa, mleko. | Zupa – kalafiorowa z ryżem na wywarze z mięs i włoszczyzny.
II Danie – gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kasza jęczmienna z wody, mus owocowy. Kompot wieloowocowy. |
Galaretka wiśniowa z brzoskwiniami w syropie, pałki kukurydziane. |
PIĄTEK 24.03.2023 |
Mleko z płatkami śniadaniowymi z owocami suszonymi, ciabata z masłem, herbata Saga z cytryną i cukrem. | Zupa – pomidorowa z makaronem kuleczkowym na wywarze z mięs i włoszczyzny ze śmietaną.
II Danie – ziemniaczki z patelni duszone na maśle w ziołach i cebulce, maślanka. |
Babka marmurkowa, herbata owocowa. |
DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW UŻYWANE SĄ PRZYPRAWY: PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKI,E LIŚĆ LAUROWY, MAJERANEK, OREGANO, BAZYLIA, TYMIANEK, ZIOŁA PROWANSALSKI, CUKIER WANILIOWY I INNE.
W WYJĄTKOWYCH SYTUACJACH INTENDENT ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ DOKONANIA KONIECZNYCH ZMIAN W JADŁOSPISIE ( np. niedostarczenie w odpowiednim czasie towaru przez dostawcę, zła jakość produktów, braki personelu z powodu L4).
Woda niegazowana dostępna bez ograniczeń w salach.